Skip to Content

FAQ - Vanliga frågor & svar

Vi skickar ditt paket med Postnord.

När du beställer något från authenticbeautyconcept.se kommer du automatiskt att få ett e-postmeddelande med spårningsinformation för din beställning efter att den har skickats. Du kan använda länken i detta e-postmeddelande för att spåra ditt paket. Om du inte har fått länken eller om det finns några problem, vänligen kontakta info@authenticbeautyconcept.se

För beställningar över 500:- erbjuder vi gratis leverans inom Sverige.

För beställningar under 500:- är fraktkostnaden 49:-

Så snart vi får din beställning kommer den att behandlas omedelbart, så du får den vanligtvis inom 2-3 arbetsdagar. När försändelsen har registrerats av transportören kommer du att få ett bekräftelsemejl och du kommer att kunna spåra ditt paket.

Om spårningen av försändelsen indikerar att ditt paket har returnerats till avsändaren, kan det bero på att din adress är felaktig eller ofullständig, eller att transportören inte kunde leverera av olika anledningar. Om vi får tillbaka paketet kommer vi att återbetala köpesumman, och du kan lägga en ny beställning igen.

I de flesta fall har leveranspersonen lämnat paketet hos grannarna (med eller utan leveransinformation i din brevlåda). De flesta ärenden kan lösas inom 2 dagar - någon har mottagit paketet och du får reda på det.

Vi beklagar att leveransen inte nådde dig som den borde ha gjort. Varorna lämnar alltid vårt fraktcenter i perfekt skick. Ibland kan det dock hända att paket skadas under transport och innehållet går sönder som ett resultat. Vänligen kontakta vår kundtjänst på info@authenticbeautyconcept.se. Vi kommer att hitta en lösning - lovar!

Kontakta vår kundtjänst via info@authenticbeautyconcept.se så kommer vi att utreda vad som häntoch hitta en lämplig lösning!

För närvarande levererar vi endast inom Sverige. Om du vill få våra produkter utanför Sverige, besök våra lokala webbplatser för information om köpalternativ i ditt land.

Vi erbjuder betalning med kreditkort (mastercard eller visa) samt Klarna.

Du kommer att få din faktura via e-post omedelbart efter att din beställning har behandlats.

Om du önskar returnera en beställning, vänligen kontakta vår kundtjänst på info@authenticbeautyconcept.se. Ange alltid ordernumret och de artiklar du önskar returnera.

Kostnaderna för returfrakt är kundens ansvar.

Formulan av Authentic Beauty Concept-vård- och stylingprodukterna är veganska och innehåller inga djur- eller animaliska ingredienser. Alla ingredienser från Authentic Beauty Concept-sortimentet är registrerade hos Vegan Society™.

Att Vara fri från ytaktiva sulfater, parabener, silikoner, mineraloljor och konstgjorda färgämnen Det är produkter med integritet, med ingredienser som är rena, enkla och noggrant utvalda. Inom Authentic Beauty Concept är vissa ingredienser till och med framställda genom ultraljudsextraktion och ångdestillation.

Upp till 95 % av våra ingredienser – inklusive vatten – är av naturligt ursprung (baserat på ISO 16128), inklusive kokos- och jojobaoljor, sheasmör, Fairtrade-violettrisextrakt och nedbrytbar stärkelse. Authentic Beauty Concept strävar efter att skapa formula som är så naturliga som möjligt utan att kompromissa med prestanda och användning. Vissa ingredienser kan inte extraheras från naturen, eller inte oförändrade, och måste bearbetas för att göra dem lösliga eller renas. Därför har vissa ingredienser både naturliga delar och icke-naturliga delar på grund av kemisk bearbetning.

Att ingredienserna är ekologiska innebär att de är av växt- eller djurursprung och kommer från speciellt certifierat ekologiskt jordbruk, utan att påverkas av kemikalier som bekämpningsmedel och liknande. Authentic Beauty Concept har ett annat mål: att vara ett veganskt varumärke. Alla våra produkter är veganska

NATURLIG: Härrör från naturliga källor, utan avsiktlig kemisk modifiering.

NATURLIGT URSRPUNG: Erhållen från naturliga råmaterial genom specifika kemiska processer, med en minimum av 50 % naturligt innehåll.

EKOLGISK: Framställt från certifierad ekologisk odling. Ej genetiskt modifierad. Begreppet BIO används också för denna grupp av kosmetika.

VEGANSK: Fri från djurprodukter och animaliska biprodukter och deras derivat.

EKOLOGISK: Icke-förorenande, miljövänlig.

Vi använder inte parabener som konserveringsmedel. Istället använder vi Natriumbensoat (i schampo, primer och mousse), Fenoxyetanol (i balsam och masker, i stärkande mousse), Etanol (i hårspray och torrschampo).

Vi har skapat sulfatfria* produkter med noggrant utvalda ingredienser:

Cocamidopropyl Betaine (Cocamidopropyl Betaine), Sodium Methylcocoyl Taurate (Natrium Methylcocoyl Taurate), Sodium C14-16 Alkene Sulfonate (Natriumsalt av C12-16 Alfaolefinsulfonat)

På Authentic Beauty Concept gör vi allt vi kan för att se till att våra produkter inte släpper ut mikroplast i miljön.

Nej, Authentic Beauty Concept produkter innehåller inte palmolja (eller palmkärnolja). De kan innehålla ytaktiva ämnen tillverkade av palm(kärn)olja. Varje gång Henkel använder palm(kärn)oljederivat stöder vi hållbar källa.

Allergiker bör alltid prova det på ett litet område. Vi kan inte garantera att det inte kommer att finnas en allergisk reaktion vid användning av våra produkter på grund av peKAN (Carya Illinoensis (Pecan) skal extract). Om du är starkt allergisk mot nötter, rekommenderar vi att du inte använder denna produktlinje.

Eftersom vi utvecklade alla produkter baserade på konceptet som räknar med inte bara det slutliga resultatet utan hela skapelseprocessen, var vårt mål att välja och kombinera ingredienser på ett sådant sätt att bästa möjliga effekt uppnås. Därför kan vi inte peka ut en speciell ingrediens som är ansvarig för en viss fördel. Det är alltid hela formulan som är ansvarig för den effektiva åtgärden och de fördelar som vi påstår.

Dadlar och kanel är rika på proteiner, vitaminer och syror. Kanel innehåller också eteriska oljor. Tack vare dessa ingredienser är båda produkterna kända för sina näringsgivande och stärkande egenskaper.

Mango är en cocktail av många olika vitaminer såsom vitaminer C + E, betakaroten och mineraler såsom kalium. Basilika är mycket rik på eteriska oljor. I kombination är de kända för sina fuktgivande och revitaliserande egenskaper.

Pekannöt innehåller en mycket hög halt av fettsyror och vitaminer. Lönn-sirap innehåller mineraler som kalcium och kalium, samt glukos. När de kombineras, är de kända för sina näringsrika och lugnande egenskaper.

Grönt te innehåller vitaminer, aminosyror, tanniner och katekiner, som är kända för sina antioxidativa egenskaper, kombinerat med lime, som är känt för sina energigivande egenskaper och som en antioxidant. Det är inte bara grönt te som ökar hårets volym, det är hela formulan som hjälper till att ge håret volym.

Replenish Balm låter håret stylas och skyddas mot skador orsakade av torrhet, den kan också användas som en primer. Dock rekommenderar vi att använda Flawless Primer som en primer eftersom den skyddar håret upp till 230°C, ger en mild grad av kontroll, och näring och slätar ut håret. Replenish Balm från Replenish-linjen innehåller inget UV-skydd och skyddar håret upp till 80°C.

Hydrate Lotion stärker skadat hår och gör det mjukt och hanterbart, samtidigt som det skyddar mot de skadliga effekterna av varmluft från hårfön. Detta gör den också lämplig som primer, men vi rekommenderar att använda Flawless Primer som primer eftersom den ger en mild nivå av kontroll och näring till håret, vilket gör det mjukare. Hydrate Lotion från Hydrate-serien innehåller ingen UV-skydd och skyddar håret upp till 80°C.

Följande produkter erbjuder skydd mot temperaturer upp till 230°C, vilket minskar skador på håret orsakade av användning av exempelvis plattång:

⦁ Flawless Primer
⦁ Shaping Cream
⦁ Amplify Mousse
⦁ Airy Texture Spray
⦁ Nympf Salt Spray
⦁ Working Hairspray
⦁ Strong Hold Hairspray
⦁ Dry Shampoo

Det finns ingen enskild ingrediens som är ansvarig för att skydda håret från värme. Denna skydd tillhandahålls av hela formulan, som har testats för effektiv värmeskydd.

Nymph Salt Spray innehåller havssalt som erhållits genom spraytorkning. För att säkerställa önskad effekt på håret har vi blandat havssaltet med syntetiskt magnesiumsulfat och COSMOS-certifierat organiskt brunsocker.

Ja, doftljusen är tillverkade utav veganskt sojawax

Alla våra produkter är glutenfria. Men eftersom termen 'glutenfri' endast kan användas inom livsmedelsindustrin (det gäller bara produkter som kan ätas), kan vi inte lagligt använda den på våra produkter.

Authentic Beauty Concept produkterna är tillverkade i Europa.

De är utvecklade i samarbete med en designer med en stark bakgrund inom parfymindustrin, vi använde unika, enkla, organiska former inspirerade av minimalistiska japanska vaser. Vi har valt att sätta utdrag från vårt manifest på framsidan, eftersom detta är kärnan i vad vi gör.

Våra flaskor och burkar är återvinningsbara, men inte biologiskt nedbrytbara.

Allt som tidigare var konsumentförpackningar kan bli PCR-plast. Till exempel är de vanligaste dryckesflaskor (PET), mejeriflaskor (PE) eller andra konsumentförpackningar som har samlats in, sorterats och återvunnits från plastavfall innan de återbearbetas till PCR-harts.

PCR står för post-konsumentåtervunnen plast, till exempel material som är tillverkat av förbrukade föremål som flaskor. Återanvändning av engångsplast är en hållbar lösning och stimulerar den cirkulära ekonomin.

Konsumentförpackningar samlas in, sorteras, tvättas och återgranuleras till PCR-harts, som kan användas för att göra nya förpackningar eller andra plastdelar/element.

Hartset vi använder är 100% återvunnen plast. Det är dock viktigt att överväga de andra komponenterna i flaskan – det mjuka skiktet, som gör våra flaskor så unika att vidröra, utgör ca 10% och färgämnena är aldrig mer än ytterligare 10%. Så totalt sett består 80% av flaskan av PCR-harts

Primära plaster är vanligtvis tillverkade av fossila bränslen (olja), vilket har en stor inverkan på miljön, och produktionen av plastharts förbrukar mycket energi. Användningen av PCR-material sparar mycket energi och minskar därmed koldioxidutsläppen.

Ja, PCR motsvarar egenskaperna hos nya plaster och kan återföras till återvinningsflödet för att sorteras och återvinnas igen.

Du kommer inte att känna igen PCR genom förpackningens utseende enbart, men vi har satt PCR-logotypen på baksidan av varje förpackning på etiketten för att göra detta tydligt.

Spraypumpar är inte återvinningsbara på grund av de många olika hartser som används för de inre delarna – särskilt ett harts som kallas POM (Polyoxymethylene) som är mycket viktigt för kompatibiliteten med formeln och pumpens korrekta funktion. Flaskan är dock återvinningsbar.

Vi använder en blandning av PCR (Post-Consumer Recyclate) i vår förpackning, till exempel från mjölk- och vattenflaskförpackningar och ny HDPE-plast. Användningen av PCR-plast i vår förpackning bidrar till konceptet med en cirkulär ekonomi, eftersom vi i grund och botten använder tidigare använda och återvunna plaster. Denna tillvägagångssätt minskar vårt behov av fossilbaserade plaster (ny) och minskar vår CO2-avtryck avsevärt. För att stänga loopen igen designar vi vår förpackning så att den kan återvinnas om och om igen. Enkelt sagt är det förpackning som får ett andra liv.

The Vegan Society myntade termen "vegan" när den grundades 1944. Vegan Trademark, lanserad 1990, är Vegan Societys mest betrodda standard för veganer. Den skapades för att förbättra märkningen av produkter och ge fler valmöjligheter för veganprodukter. Den finns på mer än 37,000 produkter över hela världen. Registrering hos The Vegan Society kräver uppfyllande av strikta kriterier. Ett dedikerat team på The Vegan Society kontrollerar varje individuell produktansökan genom att arbeta med tillverkare för att säkerställa att inga animaliska ingredienser har använts vid något skede av formuleringen och att inga djurförsök har utförts.

GRÖN PUNKT. Den gröna punkten innebär att tillverkaren av produkten betalar för dess återvinning. Detta är en produkt som behöver återvinnas. Även om denna symbol är registrerad över hela världen används den för närvarande endast i Europa.

BÄST FÖRE PERIOD. Enligt europeiska standarder måste alla produkter med ett bäst-före-datum på mindre än 30 månader ha ett utgångsdatum på. För produkter med en hållbarhet på mer än 30 månader måste produkten ha en "bäst före" -symbol. Detta representeras av ett burk med ett avlägsnat lock och ett nummer. Siffran framför bokstaven M indikerar det specifika antalet månader som produkten fortfarande är lämplig att använda efter öppnandet.

TILLÄGG INFORMATION. Denna symbol används när det inte finns tillräckligt med utrymme på produkten/förpackningen för att inkludera all nödvändig information. Tilläggsinformation kan också inkludera en ingredienslista, vilket är viktigt att kontrollera om du har allergier eller är känslig för någon ingrediens i produkten.

Plastförpackningar kan innehålla en speciell symbol. Detta är en triangel bestående av tre pilar omgivna av ett nummer från 1 till 7. Detta nummer indikerar vilken typ av plastförpackningen är gjord av. Under symbolen kan du också hitta den förkortade namnet på plasten (till exempel står PET för Polyethylene Terephthalate).

#7 ANNAT. Detta nummer används för alla andra typer av polymerharts. Du kan hitta dem i solglasögon, DVD-skivor, vattenflaskor och vissa matförpackningar.

"TIDYMAN". Denna symbol indikerar inte om förpackningen kan återvinnas, utan endast att den måste hanteras på ett noggrant, omtänksamt och miljövänligt sätt, dvs i en avfallskärl.

"TRIMAN". En symbol som används i Frankrike för att ange att denna produkt är återvinningsbar och samlas in i separata kärl. Personen ser lite ut som symbolen Tidyman, som säger att du inte bör lämna något skräp.

Authentic Beauty Concept är officiellt certifierat av PETA. Vi har alltid styrts av våra värderingar och kommer att fortsätta att göra det, och vi stöder ständigt vårt varumärkes engagemang för att tillhandahålla mycket effektiva, veganska hårprodukter- och stylingformuleringar. Härmed bekräftar vi att vi inte utför eller beställer djurförsök för ingredienser, formler eller färdiga produkter, och vi lovar att inte göra det i framtiden.

ECOCERT är en organisation för certifiering av ekologiska produkter, grundad 1991 i Frankrike. Organisationen har sitt huvudkontor i Europa, men utför inspektioner i över 80 länder, vilket gör den till en av de mest erkända ekologiska certifieringsorganisationerna i världen. Medgrundare och styrelseordförande för ECOCERT är William Vidal. Organisationen började som en partner för europeiska länder men har successivt utvidgats till många andra länder runt om i världen. Med huvudkontor i Frankrike, L'Isle-Jourdain, Gers, har ECOCERT INTERNATIONALs kontor, som tidigare låg i Northeim, Tyskland, nu också sitt säte i L'Isle-Jourdain. ECOCERT certifierar främst livsmedel och livsmedelsprodukter, men också kosmetika, tvättmedel, parfym och textilier. Företaget kontrollerar cirka 70% av den ekologiska livsmedelsindustrin i Frankrike och cirka 30% globalt. ECOCERT är också det ledande certifieringsföretaget inom ramen för Fair Trade för livsmedel, kosmetika och textilier enligt ECOCERT Fair Trade-standarder.

Inga av våra produkter är Fair Trade-certifierade. Däremot är Purple Rice Extract, en ingrediens som används i Deep Cleansing Shampoo och Airy Texture Spray, källad från Fair Trade. Dessutom innehåller sammansättningen av Airy Texture Spray och Nude Powder Spray också Fair Trade tapiokastärkelse.

Vi kan inte ange på förpackningen att produkterna inte har testats på djur, eftersom vi inte har ett officiellt certifikat för att bevisa det, men vi har utvecklat våra produkter enligt Vegan Societys standarder.

Nej, endast glow-serien är anpassad för maximal färgbevaring utav färgat hår.

Ja, för professionella förlängningar. Kom dock ihåg att aldrig applicera balsamprodukter direkt på fästena (lederna).

Vi har inte testat Authentic Beauty Concepts vårdprodukter på keratinbehandlat hår och kan därför inte säga om produkterna är lämpliga för hår efter en sådan process.

Nej, inte för tillfället.

Alla våra produkter är noggrant testade. De utvärderas kontinuerligt av våra experter, som toxikologer och dermatologer, som har relevant toxikologisk data om de enskilda ingredienserna och bedömer kompatibiliteten hos de enskilda produkterna. Detta tar även hänsyn till användningen av våra produkter under graviditet. Dessutom har Europeiska unionen stränga lagar gällande säkerheten för kosmetiska produkter, vilket regleras av EU:s kosmetikaförordning. Vi kan därför dra slutsatsen att användningen av Authentic Beauty Concept hårvårdsprodukter under graviditet är säker.

Med lanseringen av kärnserien har vi nu mött våra viktigaste prioriteringar och behov. Eftersom Glow-serien också bör användas efter färgning var det viktigt att kärnlinjen skulle inkludera en Mask och Essence. En leave-in conditioner är något att överväga i framtiden.

Har Du några andra frågor om Authentic Beauty Concept?

Kontakta oss via e-mail till:

info@authenticbeautyconcept.se